BuurtWhatsApp

WAT IS EEN BUURTWHATSAPP?
Een BuurtWhatsApp is een WhatsAppgroep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.

In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald. Kortom, een goed idee voor iedere wijk en zo ook voor ons plantsoen!

Spelregels BuurtWhatsApp
Om de BuurtWhatsApp tot een succes te maken en tot zijn recht laten komen waar het voor bedoeld is, is het vang belang ons aan bepaalde spelregels te houden. Klik op de link om de spelregels in te zien.

Aanmelden Ravelplantsoen BuurtWhatsApp
Zie je de BuurtWhatsApp als een toegevoegde waar en ben je wonende aan de Ravelplantsoen, dan kun je je voor de WhatsAppgroep aanmelden.

Deelname aan de Ravelplantsoen BuurtWhatsapp is alleen mogelijk voor bewoners van het plantsoen. Ben je niet woonachtig aan het plantsoen, dan is deelname helaas niet mogelijk.